PROGRAMI – 27 Janar, kushtuar “Ditës së kujtesës”

“𝐃𝐢𝐭𝐞̈𝐬 𝐍𝐝𝐞̈𝐫𝐤𝐨𝐦𝐛𝐞̈𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐏𝐞̈𝐫𝐤𝐮𝐣𝐭𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐭𝐞̈̈ 𝐕𝐢𝐤𝐭𝐢𝐦𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐤𝐚𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭”

27 Janar 2021 – PROGRAMI

Intervistë Audio: Ora 13:00 ​CDEC (Fondazione Centro di Documentazione Ebraica Contemporanea)Fondacioni i Qendrës Bashkëkohore të Dokumentimit Hebre http://digital-library.cdec.ithttp://www.quest-cdecjournal.it
Alessandra Bertini Malgarini me Laura Brazzo studuese e CDEC-së dhe autore e librit “Gli ebrei in Albania sotto il fascismo. Una storia da ricostruire”

Intervistë Video:

Ora 14:00​ – NEVILA NIKA, arkiviste dhe studiuese. Autore e studimeve arkivore shqipëtare mbi hebrenjtë

Ora 17:00​ – Elva Margariti – Ministre e Kulturës

Ora 18:00​ – Armela Demaj dhe Vanesa Guri – Diari i Ana Frank – Teatri Metroipol Tiranë​

Letërsi:

Ora 19:00 ​Anna Giulia Buonanno Mësuese e gjuhës italiane në Universotetin Polis në Tiranë:
• Primo Levi ” A është, vallë, njeri? ” / ” Armëpushimi”
• Giorgio Bassani “Kopshti i Finzi Contini”www.radiomi.al